Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kell a rúzs

2009.06.15., 9:08

 

Vérvörös ajkaival Elisabeth Taylor az 50-es években meghódította Hollywoodot. 2009-ben a paradicsom piros és a viola árnyalatai lesznek divatosak.

A nő hatásos fegyvere a rúzs. Nem véletlenül: egy labortechnikusnak a töltények formája adta az ötletet a máig népszerű, kicsavarható rúzshoz. A legtöbb lány édesanyját utánozza, először csak csodálja, amint anyja a tükör előtt festi a száját, majd kölcsönveszi a színes rudacskát, és kipróbálja.

A rúzs Cleopátrától Gwen Stefaniig ékesíti a történelem híres asszonyait, Coco Chanel, Marilyn Monroe, Paloma Picasso soha nem állt fényképezőgép elé festetlen szájjal.

Kép

 A siker a színválasztással kezdődik

A bőrszíned és az arcformád dönti el, milyen színű rúzs áll jól neked. Eltaláltad a megfelelő árnyalatot, ha attól felélénkül az arcod.
Amennyiben kirúzsozva úgy tűnik, mintha szürke árnyék vetülne az arcodra, rosszul választottál.
Az árnyalattól függ, hogy az adott szín hideg vagy meleg.
Például hideg szín a kékes árnyalatú viola, de meleg színt nyújt a sárga összes árnyalata.

Világos bőrűeknek ajánlott a narancsos, őszibarackos, pink, szilva, fukszia árnyalatok. Szőkéken a rózsaszín mutat szépen.
Sárgás bőrszínhez illenek az aranyfényű rúzsok, a barnás-pirosas árnyalatok, a tégla-és rozsdavörös.
Barnás bőrszínűek fessék ajkukat paradicsom pirossal, vagy érett narancsszínnel. Vörös hajúak inkább a piros árnyalatait keressék.

Nincs tudományos magyarázata, de állítólag a színválasztás árulkodik a jellemről. A bevállalós, szextől túlfűtött nők nem törődnek bőrük-hajuk színével, előnyben részesítik a feltűnő vöröset. A félénkek inkább halvány rózsaszínnel festik szájukat. Sokat elárul a felső ajak festésének vonala is. A hegyes ív vagány, a gömbölyűbb pedig szerényebb egyéniséget feltételez.

Kép

 

Készítsd elő a terepet!

Hogy jobban érvényesüljön a rúzs, gondosan alapozd az arcbőröd, tüntesd el a bőrhibákat. Kevesen tudják, hogy az ajkakat is lehet, sőt kell radírozni. Egy fogkefe segítségével dörzsöld át alsó-felső ajkad körkörös mozdulatokkal, így puhák lesznek, és tovább tart rajtuk a rúzs is. Mindig használj ápoló balzsamot. Szexis, XL-es ajkakat varázsolhatsz magadnak „pumpáló” hatású ajakbalzsammal.

Rúzs iskola

Kezd a műveletet az ajkad közepéről, onnan haladj a szájzug felé. (Aki még nem gyakorlott, alapozásként használjon kontúrceruzát.) Felteheted a rúzst közvetlen a tubusból, de könnyebb dolgod lesz egy ecsettel. Több terméket applikátorral gyártanak, amely meggyorsítja a műveletet. Berúzsozott ajkaid itasd le zsebkendővel, várj néhány másodpercig, majd vigyél fel áttetsző színű szájfényt.
Aki a negyedik-ötödik ikszen túl nincs megelégedve ajkai duzzadtságával, változtasson rúzsozási technikát: a száj középső részére kenjen világosabb árnyalatú rúzst, majd fedje szájfénnyel.

Az aktuális trend

Az előttünk álló szezonra a gondosan felvitt, ragyogó rúzs lesz jellemző. A divattervezők virágos, élénk színű modelljeikkel beborították a kifutókat, ezekhez a ruhákhoz harsány szájfestés illik. Az idei tavasz/nyár kedvenc színei: az élénk paradicsomvörös, viola, ibolya, pink, és ciklámen. Újdonság a színtelen színek alkalmazása. Lényege, hogy az ajak fényesen ragyogjon. Ha a száj hangsúlyos, a szemfestés visszafogott: csupán kissé vastagabb cicás szemhéjtust, és  szempillaspirált alkalmazz.

De ne felejtsük, hogy mit mondott Coco Chanel:

Kép

 

"A világon az a legjobb szín, ami igazán jól áll rajtad!" - ezzel mi is egyetértünk, trendektől független.