Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nyár kedvenc ékszerei

 

Még nagyobb és még egzotikusabb. Így lehetne pár szóban összefoglalni a 2009-es trendet.

A hatalmas ékszerek tavaly lepték el a kifutókat, és a trend ebben az évben is tartja magát. Bár a formák és a színek pazar felhozatalába könnyű elveszni, az idei nyári jellemzői: a geometrikus minták, az egzotikus országok ihletése és a gazdag színek, feltűnő (mondhatni, hatalmas) ékszeralkatrésze.

Kép

 

 

Idén nem az egyszínű vagy egyszerűbb szabású ruhákat dobjuk fel a túlmértezett nyakláncokkal, fülbevalókkal vagy karkötőkkel. 2009 nyarán a legkülönbözőbb mintájú és harsány színű ruhadarabokat a legvadabb ékszerekkel is párosíthatjuk. Kísérletezz bátran – minél érdekesebb az összhatás, annál jobb.

A hatalmas, színes darabokat felejtsd el, ha elegáns eseményre vagy hivatalos. Válassz egyszínű (fekete vagy bézs) ruhához egyetlen túlméretezett ékszert. Ha ennyi nem elég bolondítsd meg az összeállítást a hozzá színben és stílusban illő cipővel.

Az idei nyár slágere az úgynevezett "bib nyaklánc", amely az angol kifejezés jelentésének megfelelően előkeszerűen terül el a nyakban. A rövid nyaklánc mellkas felé eső részét egy vagy több sorban méretes alkotórészek (kövek, fém karikák, textilgolyók, organikus minták vagy ezek elegyei) díszítik.

Sajnos, ezt a trendet nem a kistermetű, filigrán vagy nagyon alacsony nőknek találták ki. A méretes darabok optikailag még inkább összenyomják őket.
A nagyobb mellbőség ugyanígy kevésbé optimális feltétel. A dús keblek nemcsak még nagyobbnak tűnnek a hatalmas nyakláncok alatt. Két dudás nehezen fér meg egy csárdában, egyszerűen nem mutat szépen.

 

Kép

 

 

 

Aranyos..


Az arany divatosabb, mint valaha. Idén az arany nem a harsány, vibráló sárga árnyalatban vakít. Keresd a hajdanvolt csillogásától megfosztott, antik hatású aranyszínű darabokat!


Ne viselj aranyat imitáló kiegészítőket magukban! Akkor leszel igazán divatos, ha más anyagból készült ékszerekkel kombinálod: például színes műanyaggal, gyönggyel vagy textillel.


Gyöngyök minden mennyiségben

Az igazgyöngyből készült vagy azt imitáló nyakláncok régen örvendtek ekkora népszerűségnek. Lehet egyetlen hosszú gyöngysor, vagy több rövidebb a nyakban, a csuklón, egyetlen gyöngyszem vagy egy fürtnyi a fülben.

 

 

Kép

 

 

 

A gyöngyök hangsúlyozta finomságot és nőiességet ne csapd agyon vad színekkel vagy nehéznek tűnő darabokkal. A legjobb, ha az idén überdivatos púderszínű, mosott kék vagy fáradt rózsaszín darabokkal kombinálod.
A gyöngy ékszerhez nehezen passzol más. A legjobb, ha az összes kiegészítő ilyen anyagból készült, esetleg ezüsttel vagy finom muszlinszalagokkal érdemes próbálkozni.
Nemcsak elegáns eseményen viselhetsz gyöngyöt. Ha laza partira vagy buliba mész viseld egyszerű pólóval és farmerrel. Ess túlzásba, és tekerj 5-6 sornyi láncot a ny